Relaxatietherapie

Het opstapelen of niet kunnen loslaten van spanning, stress of negatieve emoties kan zowel lichamelijke als psychische (depressie, migraine,...) problemen veroorzaken.

Het wegwerken van die spanning is dus zeer zinvol omdat het vaak werken is aan de oorzaak van een probleem of klacht. Dit kan gebeuren met relaxatietherapie en/of ontspanningsoefeningen.

De relaxatietherapie kan zowel individueel, als in groep gevolgd of aangevraagd worden.

 

Relaxatietherapie

Relaxatietherapie is er voor mensen die minder stress willen ervaren in hun dagelijks leven. Tijdens de sessies krijg je in de eerste plaats praktische oefeningen aangereikt waarin je leert om spierspanning tegen te gaan, beter te ademhalen, piekergedachten te verminderen… Deze oefeningen worden eventueel gecombineerd met massagetechnieken en cupping om de pijn en spierspanning in je lichaam weg te krijgen. Verder krijg je nog enorm veel tips die je kan integreren in je wekelijks ritme om zo jouw leven een pak aangenamer en comfortabeler te maken.

Cuppingtherapie

Glazen potjes (cups) worden op de huid gezet. Deze potjes zijn vacuüm getrokken door een vlam waardoor er een kracht ontstaat die inwerkt op de spieren en de bindweefsels. Dit is een zeer effectieve manier om pijn- en stressklachten te behandelen.

Orthomoleculaire therapie (in opleiding)