Stress- en burn-out coaching

Stress is goed en zelfs noodzakelijk. We hebben allemaal een gezonde portie stress nodig in ons leven om tot actie te komen, anders zouden we niets bereiken. Stress wordt een probleem wanneer het chronisch aanhoudt. Landurige blootstelling aan stress maakt mensen ziek, doet hun energie dalen en zorgt ervoor dat men niet meer kan ontspannen en genieten.

Beginnen bij jou ook reeds de eerste alarmsignalen te rinkelen? Slapeloosheid, prikkelbaar, opgejaagd gevoel, lichamelijke klachten, niet meer tot rust kunnen komen? Hoe herken je tijdig de signalen en vooral wat kan je eraan doen?

Ook als je reeds een burn-out hebt kan stress coaching je inzicht geven in wat er gebeurt en hoe dat komt. Hoe kan je stress omzetten in iets positiefs? Samen staan we stil bij wat er misloopt en hoe je dit kunt rechttrekken. Stress is een kans om meer te weten te komen over jezelf, want daar start het mee, met zelfkennis. Waar liggen mijn grenzen? Wat neemt mijn energie en wat geeft mij energie. Samen bouwen we aan je veerkracht op en naast het werk. Want in een wereld waar alles steeds in verandering is is het belangrijk dat we kunnen meedeinen met de golven. Met vallen en opstaan, met oefenen. De oplossing voor wie last heeft van stress ligt dus niet in het creëren van een volledig stressloos leven maar net met het leren omgaan met stress.